2007. augusztus 8., szerda

Fokhagyma krémleves büntetlenül



Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
1 ek. olivaolaj
2 ek Norbi LoCarb liszt
3/4 l húsleves, kockából
1 doboz zsírszegény natúr joghurt
ízlés szerint só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk, majd az összedarabolt fokhagymával rövid ideig együtt pároljuk. Beleszórjuk a lisztet, és megvárjuk, míg lepirul. Ekkor hozzáöntjük a kész levest, és a joghurtot, majd alaposan elkeverjük. Közepes lángon, fedõ alatt 20 percig fõzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük, és fûszerekkel ízesítjük. Tálalásnál reszelt mozzarella sajtot szórunk bele. Puffasztott rízzsel is kínálhatjuk /a baguette helyett/

Nincsenek megjegyzések: