2007. június 27., szerda

Kokuszgolyó ( Norbis )

Hozzávalók:

• 10 dkg zabpehely
• 30 dkg alma
• 10 dkg kókuszreszelék
• 2 kávéskanál natúr kakaópor
• 6-8 csepp rumaroma
• folyékony édesítõ
• õrölt fahéj
• meggy (friss vagy fagyasztott)

A meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítõszert, a rumaromát, a fahéjat és a kókuszreszelék kétharmadát Ezután pihentesd egy kicsit a masszát folpackkal letakarva, hogy a különbözõ ízek harmóniává érjenek össze. A süti végsõ formáját úgy nyeri el, hogy vizes kézzel diónyi olyókat formálsz belõle belsejébe tehetsz egy-egy szem meggyet is), amelyeket aztán meghempergetsz a maradék kókuszreszelékben.

Nincsenek megjegyzések: