2007. június 27., szerda

Fokhagymás-petrezselymes túró, Sárgarépapörkölt, Sajtos-snidlinges kenyér

Tudtad-e, hogy a sárgarépa karotinja kiváló immunerõsítõ? A karotinok segítenek az öregedési folyamatok lassításában és a daganatos betegségek megelõzésében. A sárgarépa fõzve vagy párolva hasznosabb a szervezetnek, mint nyersen. Hõ hatására a karotinok sejtfala gyengül, így emésztõrendszerünk könnyebben hasznosítja azokat. A sárgarépa emellett csökkenti a vér koleszterinszintjét, fõve vagy párolva pedig segíti az emésztést. Alacsony kalóriatartalmú, ízletesen elkészíthetõ és laktató. Levesbe fõzhetjük, önálló fogásként, körteként vagy akár diós süteménybe sütve is fogyaszthatjuk.

Mai ajánlatunk:

Fokhagymás-petrezselymes túró
- fehérjenapra

Sárgarépapörkölt
- keményítõnapra

Sajtos-snidlinges kenyér
- szénhidrátnapra

Nincsenek megjegyzések: